A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №8 Святошинського району м. Києва

Як розвивати координацію рухів у дітей

Дата: 21.11.2022 14:46
Кількість переглядів: 175

 

Щоб дитина росла здоровою, спритною і кмітливою, її здібності необхідно постійно розвивати. Сьогодні молоді батьки приділяють дуже багато уваги розвитку дрібної моторики - і це правильно! Але не варто забувати і про розвиток великої моторики, адже вже в шкільному віці дитині не обійтися без хорошої координації рухів тіла.

Розвинена координація допомагає дитині рухатися спритно і впевнено, а також сприяє правильній поставі. Зрозуміло, координація не формується за короткий термін - на це витрачається не один рік, оскільки в процесі задіяний вестибулярний і м'язовий апарат, а також органи зору.

Розвинена координація передбачає не тільки злагоджені рухи, а й узгоджена взаємодія процесів збудження і гальмування в корі головного мозку. Ця умова є обов'язковою для відточеної роботи центральної нервової системи. Саме тому у гіперактивних малюків часто виникають проблеми з координацією.

На заняттях фізкультурою в дитячих садах і школах дітям обов'язково дають спеціальні вправи для формування координації. Втім, кожна дитина з легкістю може виконувати їх вдома або на дитячому майданчику під наглядом батьків.

Вправи для розвитку координації рухів для дітей 5-6 років💪

У цьому віці триває ходьба по лавці, колоді, драбинці і просто по вуличних бордюрах. Але тепер варто активніше підключати руки: просіть дитину виконувати вправи з певними рухами рук - над головою, склавши навхрест на грудях і т. д. Важливо не додавати нові вправи, а стежити за поставою дитини, щоб відточувати її рухи до досконалості. Більш складний варіант: пересування по колоді або лаві з одночасним підкиданням м'яча вгору. Приступайте до нього, коли будете впевнені в твердості рухів дитини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора