A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №8 Святошинського району м. Києва

Чому людина з аутизмом ВИБУДОБУЄ ПРЕДМЕТИ В РЯД?

Дата: 11.11.2022 14:43
Кількість переглядів: 49

 

 

Багато батьків та фахівців свідчать, що діти-аутисти вибудовують різні предмети в ряд. Це можуть бути маленькі машинки, олівці, фігурки, пластикові літери з алфавіту, книги, диски, тощо.. І якщо хтось намагається це прибрати, витягнути частину предметів або перемістити вказану конструкцію - відбувається катастрофа, зрив, і ніхто не розуміє власне чому.

🔹Відповідь:

▪️ Вибудовування предметів сприймається як стереотипна поведінка, яку близькі намагаються припинити, не розуміючи що вона має своє призначення.

Чи думали ви про те ЧОМУ в своїй більшості аутисти по всій планеті, де б вони не жили, різного віку, статі та національності вибудовують предмети в ряд?? Бо вказана поведінка має функцію (значення). Тож розбираємося власне чому.

▪️ На нашу думку, це пов’язано з аутичною структурою.

На даному етапі розвитку дитина з аутизмом розвиває свою здатність контролювати, створюючи безперервну послідовність в своєму середовищі.

▪️Вона переходить з етапу, коли бачить реальність ніби-то у розрізнених слайдах, момент за моментом, до етапу, де всі ці слайди об’єднуються та створюють послідовність, з початком та завершенням.

▪️Приклад на малюнку в коментарях ⤵️ (ніби кадри з кінофільму).

▪️Таким чином аутист надає сенс (значення) навколишньому світу. І ця нова здатність сприймати безперервний рух є для нього великою сходинкою на шляху прогресу.

▪️Отже, згідно нашої теорії, впорядковане маніпулювання дрібними об’єктами (вибудовування в ряд чи вгору) є етапом розвитку аутичної структури (сутності), який в свою чергу готує людину для переходу на вищу стадію розвитку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора