A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №8 Святошинського району м. Києва

ВИКОРИСТАННЯ БАЛАНСИРІВ ПРИ МОЗОЧКОВІЙ СТИМУЛЯЦІЇ У ДІТЕЙ.

Дата: 04.05.2023 10:25
Кількість переглядів: 71

 

Розвитку спритності і рівноваги сприяють такі пристосування, як балансири. Заняття на балансирі впливають на мозочок, який відповідає за емоційну і розумову складові, координацію рухів, пам'ять, мову і рівновагу.

Дошки для балансування являють собою позбавлену стійкості поверхню, на якій необхідно утриматися. При цьому дітям цікаво і весело. До того ж, це дуже корисно для здоров'я.

Користь від занять на балансирі:

➡️ розвивається координація;

➡️ зміцнюються всі м'язи тіла;

➡️ поліпшується мозкова діяльність;

➡️ виробляється почуття рівноваги.

Приступати до занять на тренажері можна вже після досягнення дитиною 1 року.

✅Дошка Сови – це вигнута панель з дерева, на якій можна лежати, сидіти і навіть стояти. Тренажер підходить дітям від 1 року. Якщо протягнути мотузку в дірочки дошки, то вона легко перетвориться в гойдалку.

✅Тітер попер – балансир з присосками на дні, які під час руху видають різноманітні звуки. Розрахований на дітей старше 2-х років. У ньому можна сидіти, стояти, обертатися, розгойдуватися і стрибати. В процесі гри у дитини розвиваються моторні рухи, почуття рівноваги і уява.

✅Баланскейт – пластиковий тренажер, оснащений ручками з боків і коліщатками. Завдяки своїй багатофункціональності, баланскейт може легко перетворитися на справжній самокат.

✅Лабіринт – такий вид тренажерів розрахований на дітей від 4-х років. Незвичайність такого балансира полягає в наявності вбудованого лабіринту з кулькою. Крім збереження рівноваги, дитина повинна зосередитися на русі кульки.

✅Воблборд – кругла міцна платформа, на дні якої закріплено прогумована півкуля. Тренуватися на такому тренажері можуть як діти, так і дорослі. Воблборд – відмінна модель для проведення самих різних фітнес – тренувань.

✅Балансувальні доріжки – спеціально розроблені для групових занять з ЛФК і проведення різних естафет. Доведено, що розвиток дітей, які постійно займаються на балансирі, відбувається більш активно в порівнянні з іншими дітьми.

Вправи на утримування рівноваги сприяють поліпшенню постави, гнучкості і зміцненню опорно-рухового апарату. І це за умови мінімального впливу на суглоби. Під час тренувань, в сухожиллях, зв'язках і м'язах активізуються пропріоцептивні рецептори, що відповідають за відчуття рівноваги в тілі і реагують на зміну його положення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора