A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №8 Святошинського району м. Києва

Вебінар Допоміжні технології в освіті. Альтернативна та додаткова комунікація як засіб спілкування з учнями в інклюзивних середовищах.

Дата: 19.10.2021 13:34
Кількість переглядів: 132

Допоміжні технології в освіті. Альтернативна та додаткова комунікація як засіб спілкування з учнями в інклюзивних класах. 

 

21 жовтня у четвер з 15:00 до 17:00 запрошуємо освітян на безкоштовний онлайн-вебінар з асистивних технологій для спілкування.

Захід буде корисним також працівникам медицини, соціальної сфери, батькам та усім, хто цікавиться інклюзією, реабілітацією, розвитком мовлення і навичок комунікації.

 

На зустрічі розглянемо практики використання альтернативної і додаткової комунікації (АДК)  - технології, яка допомагає спілкуватися людям з мовленнєвими порушеннями.

Для комунікації можуть використовуватися піктограми, малюнки, жести, жестова мова, генератори мовлення, цифрові рішення, пристрої та додатки. За визначенням міжнародної асоціації Isaac, АДК - це будь-який засіб, інструмент або стратегія, що може полегшити спілкування і допомогти вирішувати щоденні комунікативні завдання людини.

 

У програмі заходу:

Методики і практичні кейси взаємодії з учнями в інклюзивних класах за допомогою АДК.

Допомога у спілкуванні учням з порушеннями мовлення, слуху, розладами аутистичного спектра тощо з використанням піктограм. 

Використання жестів та основ жестової мови для спілкування з учнями з порушеннями мовлення та/або комунікації.

Користування безкоштовним україномовним додатком Digital Inclusion з піктограмами “ДивоГра” та безкоштовними матеріалами з АДК на сайті соціального підприємства “ДивоГра” www.dyvogra.com

Як визначити потреби учня в допоміжних технологіях для спілкування.

Взаємодія з сім’ями учнів та суміжними спеціалістами.

Як уникнути позитивної дискримінації учнів з особливими освітніми потребами.

 

Ця подія відбувається в рамках проєкту “Асистивні технології для спілкування”

соціального підприємства “ДивоГра та ГО “ЦСППС “Моя родина”.

 

Програма:

15:00 -15:30. АДК і допоміжні технології. Найкращі світові практики та можливості використання в Україні.

Ганна Усатенко - психолог, громадський діяч, аспірантка ІСПП НАПНУ, лідерка соціального підприємства "ДивоГра", голова ГО "Центр соціально-психологічної підтримки сімей  «Моя родина» (м. Київ, Бровари)

 

15:30 -15:50. Оцінка потреб і ресурсів учнів у комунікації. Тотальна комунікація.

Оксана Кривоногова - канд. психологічних наук, доцент, національний тренер з раннього втручання, голова ГО “Здорове суспільство” (м. Одеса).

 

15:50 -16:10. Практика використання побутових жестів у комунікації. Жестова мова як інструмент спілкування.

Лещенко Ольга Іванівна - керівник напрямку раннього супроводу медичного центру «Особливий», дефектолог, психолог (м. Київ, Мінськ).

 

16:10 -16:40. Практика введення піктограм у комунікацію з учнями в садочках та школах.

Маргарита Чайка - спеціальний психолог, логопед, методист соціального підприємства "ДивоГра", аспірант НПУ ім. М. П. Драгоманова, старший викладач Кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Інституту людини КУБГ (Донецька обл., м. Київ).

 

16:40-17:00. Завершення, підсумки. Відповіді на запитання.

 

Реєстрація на безкоштовний вебінар за посиланням https://forms.gle/68kdBgTiHpJCi3ya9 

Участь безкоштовна. Посилання на ефір надійде учасникам після реєстрації. Під час перегляду зареєстровані глядачі зможуть поставити запитання у чаті ефіру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора